Tiedote 6.1.2021


Tervehdys kaikki!

Vuosi2020 toi tulleessaan suuret muutokset lähetystoimintaamme. Järviradion lähetin muutti tiloistamme yli 10 vuoden jälkeen Janakkalan Tervakoskelle. Järviradion kannalta varmasti järkevä uudistus ajatellen kuuluvuusaluetta ja tavoitettavuutta Kanta-Hämeen alueella.

Tuleva vuosi 2021 on suurten muutosten aikaa työmuotomme kohdalla. Yhteistyömme Järviradion kanssa päättyy näissä merkeissä tähän. Jatkamme jollain tasolla yhteistyömme, mutta ei enää niin laajoissa kokonaisuuksissa, kuten olemme tätä ennen tehneet. Kiitämme Järviradiota hyvästä 11 vuoden yhteistyöstä ja pioneerihenkisestä työstä tällä alueella!

Järviradio ei olisi tänne Etelä-Hämeeseen tullut ilman meidän yhdistyksemme taloudellista ja ajankäytöllistä panosta. Olemme kiitollisia tästä kaikesta Taivaan Isälle! Tuntuisi että se oli kuin eilen, kun painoin studiollamme lähettimen virtakytkimestä (aloitus 1.10.2009 klo 00.00). Sen jälkeen olemme Järviradio yhteistyön kautta saaneet tuottaa yli 200 ohjelmaa ja ottaa vastaan vuosien varrella arviolta noin 2000 yhteydenottoa ohjelmiimme. Matka on ollut todella pitkä sieltä pikkupojan samaasta visiosta tähän päivään asti kuljettuna. Matka kuitenkin jatkuu edelleen ja en näe, että se vielä oli tässä.

Vuoden 2021 toimintasuunnitelmaa olemme hahmotelleet ja siitä on käyty hyvin pitkälle meneviä neuvotteluita. Aloitamme vuonna 2021 säännölliset radio-ohjelmat yhteistyössä erään toisen paikallisradion kanssa. Kuuluvuusalueella heillä asuu noin 400 000 ihmistä, joten ihan pienestä kokonaisuudesta ei tässäkään ole kysymys. Nettiradiossa tämä asema on tietysti myös kuunneltavissa, joten ympäri maailman lähetystä pääsee kuuntelemaan. Julkistamme yhteistyö radioaseman nimen lähiviikkoina, kun katsomme ensiksi lävitse ohjelmien aikatauluja ja sisältöjä.

Samalla ei vähäisempänä haasteena kerromme, että kolme vuotta sitten ilmoittamani idea kristillisestä puheradiosta on nyt saamassa askeleen eteenpäin. Kaiken mennessä suunnitelmien mukaisesti aloitamme kristillisen puheradion kuluvan kevään aikana. Ensin toimintaa on tarkoitus tehdä koeluontoisesti Riihimäellä ja nettiradio näyttelee merkittävää roolia toiminnassa. Nimen olemme ”rekisteröineet”, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan osuva ja toimintaa hyvin kuvaava. Tämän julkaisemme myös tarkemmin kevään aikana. Korostamme vielä, että kyseessä ei ole minkään erityisen kirkkokunnan puhujien kanava vaan täysin yhteiskristillinen visio on taustalla. Tarkoituksena olisi olla yhdistävä ja siltoja rakentava, jolloin kristillisyyden koko kirjo kaikessa laajuudessaan olisi kuultavilla ja yhä laajempien joukkojen saavutettavissa.

Samalla olemme luonnollisesti pohtineet taloudellisia haasteita, joita tässä työssä on jatkuvasti. Uusia avauksia on realistisesti mietittävä, koska kaikki toiminta tarvitsee taustalleen myös taloutta, jotta unelmista voi tulla käytännössä totta. Kaikessa näissä toivomme viisautta ja harkintaa mennä oikeassa aikataulussa eteenpäin.

Siunauksellista Uutta Vuotta 2021 teille kaikille!

Riihimäellä 6.1.2021

Mika Koivuniemi
Scandinavian Christian Mission SCM ry


Toivomme palautetta ohjelmistamme. Mahdollisia ohjelmaideoita otetaan mielellään vastaan. Ole rohkea esittämään ideasi!


Mika Koivuniemi, toiminnanjohtaj
Scandinavian Christian Mission SCM ry
email: scm@elisanet.fi