Kansalaisjärjestöille ohjelma-aikaa

Järviradio Riihimäki on toiminut 01.10.2009 alkaen yhteistyössä Alajärveltä käsin toimivan Suomen vanhimpiin paikallisradioihin kuuluvan Järviradion kanssa.

Tällä hetkellä Järviradio kuuluu Suomessa yli 26 eri taajuuden kautta ja tietysti myös nettiradion kautta osoitteessa: http://www.jarviradio.fi

Järviradion Riihimäen toimintoja vedetään yhdistyspohjaisena ja olemme tuottaneet useita satoja tunteja ohjelmaa alueellisesti ja suurin osa on ollut kuunneltavissa ympäri Suomen.

Tarjoammekin kansalaisjärjestöille mahdollisuutta saada oma sanomansa kuuluville Riihimäen alueella ja tätä myötä tavoittaa uusia aktiiveja tai muuten vain käyttää taajuutta informaatiokanavana.

Ohjelmien tekeminen voi olla ihan hauskaa ja eikä välttämättä vaadi mitään suurempia investointeja. Kaikessa pyrimme auttamaan mahdollisuuksiemme mukaan. Rahallinen panostus on vain normaalien kulujen luokkaa.

Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan tekemään ohjelmia?

Olisiko kenties edustamasi järjestö kiinnostunut ohjelma-ajasta?

Ota yhteyttä niin katsotaan ideaa eteenpäin!

Mika Koivuniemi
toiminnanjohtaja (oto) Järviradio Riihimäki/ SCM ry

p. 050 467 2482   email: jarviriihi@saunalahti.fi

www.scm.fi

www.jarviradio.fi


08.10.2009

Mediamonitori/ Tero Toivosen kirjoittama artikkeli

Riihimäen Järviradioon paikallisohjelmia

Lokakuun alussa käynnistetty Järviradion Riihimäen lähetin saattaa aloittaa paikallislähetykset ensi vuonna. Riihimäkeläinen kristillinen yhdistys on sopinut Järviradion kanssa, että taajuudella voidaan lähettää omaa ohjelmaa paikallisista tapahtumista. Järviradio lähettää Riihimäellä teknisellä radioluvalla.

Scandinavian Christian Mission SCM ry tarjoaa ohjelma-aikaa seurakunnille ja muille järjestöille. Lähetykset kuuluvat Järviradion taajuudella 102,3 MHz. Yhdistyksen studio on kaupungin keskustassa, jossa myös lähetin sijaitsee. Ohjelma-aikaa on tarjolla muillekin kuin kristillisille yhteisöille.

– Käytännössä tämä vuosi mennään Järviradion ohjelmalla, mutta jos vapaaehtoisia ohjelmantekijöitä löytyy, niin voimme lähettää paikallisohjelmia esimerkiksi Riihimäen lukuisista tapahtumista, arvioi paikallislähetysten puuhamies Mika Koivuniemi.

Paikallisradion palauttaminen Riihimäelle perustuu Koivuniemen näkemykseen nykyisten radioiden ohjelmatarjonnan latteudesta. Järviradio edustaa lähinnä sellaista asemaa, joka miellyttää Koivuniemeä. Kaupungissa toiminut paikallisradio Voima Asema lakkautettiin kymmenen vuotta sitten.

– Olen kyllästynyt tälläkin alueella kuuluviin osavaltakunnallisiin formaattiradioihin, ja haluan tarjota yhdistyksemme kautta muillekin kiinnostuneille jotain muuta eli ohjelmistoradion persoonallisella ohjelmalla, Koivuniemi näkee.

Koivuniemi pahoittelee, että Riihimäelle myönnetty taajuus on huono. Esimerkiksi Lahdessa on viereinen taajuus käytössä, mikä rajoittaa kuuluvuutta Riihimäellä. Koivuniemi arvelee Järviradion kuuluvan noin kymmenen kilometrin päähän lähettimestä.

Mediamonitori